Topzomer voor Speelberge Blankenberge

Door Daphné Dumery op 20 augustus 2015, over deze onderwerpen: Nieuws uit Blankenberge

 

Met nog twee weken te gaan, loopt de zomervakantie stilletjes op zijn einde. Tijd om eens terug te blikken op hoe de vakantie is verlopen voor Speelberge, de speelpleinwerking van de stad Blankenberge.

Een gevarieerd programma boordevol leuke activiteiten in combinatie met een unieke locatie op het strand, maakt van Speelberge dé trekpleister voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar oud. De speelpleinwerking staat met andere woorden garant voor schoolvakanties vol plezier.

Schepen van Jeugd, Daphné Dumery: “Wanneer we de cijfers gaan vergelijken met deze van vorig jaar, kunnen we erg tevreden terugblikken op deze zomervakantie. Met een gemiddelde van 106 spelende kinderen in juli en 158 enthousiastelingen op piekdagen, kunnen we concluderen dat Speelberge zijn doelpubliek goed heeft weten te bereiken.”

Enerzijds biedt Speelberge (groot)ouders de kans hun (klein)kinderen eens goed te laten ravotten op het strand, anderzijds kan de Stad Blankenberge op deze manier weer heel wat gemotiveerde jobstudenten te werk stellen. Verspreid over de gehele zomervakantie kon Speelberge rekenen op de steun van zo’n 54 jobstudenten en 12 stagiaires.

“Het is net de creativiteit van deze dynamische ploeg animatoren die elke dag met nieuwe spelletjes en activiteiten op de proppen komen wat Speelberge zo aantrekkelijk maakt. Zij zorgen dat de speelpleinwerking de kinderen het beste van twee werelden biedt, spelen op het strand de ganse dag en dit met leeftijdsgenoten”, aldus de schepen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is