Speelpleinwerking Speelberge breekt record

Door Daphné Dumery op 7 september 2017, over deze onderwerpen: Nieuws uit Blankenberge


De zomervakantie 2017 was voor Speelberge, de speelpleinwerking georganiseerd door de stad Blankenberge, opnieuw een groot succes. Voor het derde jaar op rij stijgt het aantal deelnemers. In juli waren er per dag gemiddeld 138 kinderen aanwezig, in augustus gemiddeld 132 kinderen per dag.

De jeugddienst heeft een gemiddelde berekend van het aantal kinderen dat zich inschreef per dag in Speelberge. Tijdens de maand juli 2017 noteerde men een gemiddelde van 138 ravotters,  augustus deed het met 132 kinderen net iets minder goed dan de julimaand.  Het daggemiddelde ligt dus voor beide maanden merkelijk hoger in 2017 want in juli 2016 waren dat 126 kinderen per dag, augustus 2016 kon dagelijks rekenen op zo’n 107 kinderen.

Het online inschrijvingssysteem, waardoor ouders niet meer met contant geld aan de balie moeten langskomen, is ondertussen goed ingeburgerd. Opvallend minder mensen dienden dit jaar aan de balie geld op te laden in vergelijking met vorige zomer. Er waren ook minder problemen met het online inschrijven van de kinderen in aanloop naar de zomer. Het  systeem lijkt zijn kinderziektes achter de rug te hebben.

Schepen voor Jeugd Daphné Dumery: ‘Het succes van Speelberge ligt volgens mij aan de locatie. Uniek is dat  kinderen en jongeren op het strand naar de speelpleinwerking kunnen komen.  In deze moderne tijden is het dan ook een geruststelling vast te stellen dat onze speelpleinwerking verkozen wordt bovenop het aanbod van allerlei technologische snufjes en spelletjes. Elk jaar meer kinderen deze kans geven is een belangrijke doelstelling voor mij als schepen.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is