Parlementslid Daphné Dumery op Voka stage bij TE Connectivity

Door Daphné Dumery op 24 augustus 2017, over deze onderwerpen: Parlementair werk


Tijdens het zomerreces zijn de deuren van het parlement gesloten. Toch zitten de parlementsleden niet stil. Al 25 jaar biedt VOKA via hun zomerprogramma Onderneming & Politiek volksvertegenwoordigers de kans om te proeven van het bedrijfsleven en brengen zij zo politici en ondernemers dichter bij elkaar.

Ook Federaal parlementslid Daphné Dumery (N-VA) ging vandaag TE Connectivity, van binnenuit gaan ervaren tijdens zo’n door VOKA georganiseerde zomerstage.

Bij TE Connectivity in Oostkamp ontwikkelen en fabriceren zo’n 700 medewerkers elektromechanische componenten voor de automobielsector met o.a. klanten als BMW en Ford. Ze zijn wereldleider in de productie van ABS-connectoren. Maar ook voor andere bedrijfstakken zoals lucht- en ruimtevaart, defensie, olie en gas, consumentenelektronica, energie, en onderwatercommunicatie zijn ze leverancier van connectiviteits-, elektromechanische en sensoroplossingen.     

“Ik heb vandaag de unieke ervaring gehad om het bedrijf TE Connectivity, of het voormalige Siemens, te leren kennen. Een bedrijf met een zeer lange geschiedenis in onze regio dat vandaag op de site in Oostkamp een indrukwekkend geautomatiseerde productiehal heeft. Het bedrijf heeft als visie “Samen Briljant” en dit merk je in elk facet van de organisatie. Opmerkelijk is dat deze grote onderneming, ingebed in een Amerikaanse structuur, de nabijheid van een kmo benaarstigt naar zowel zijn klanten als op de werkvloer. Een ganse uitdaging waar ze duidelijk in lijken te slagen. Het was met andere woorden een zeer leerrijke dag”, vertelt Daphné Dumery.

Op de nieuwe website www.vokastages.be kunnen alle parlementsleden gevolgd worden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is