Moraliteitsonderzoek moet havenarbeid minder aantrekkelijk maken voor criminelen

Door Daphné Dumery op 8 februari 2018, over deze onderwerpen: Parlementair werk

N-VA-parlementslid Daphné Dumery wil met een nieuwe wet de aanwervingsvoorwaarden van havenarbeiders verstrengen

Havens zijn voor criminele organisaties interessante poorten om onder meer drugs, wapens of vluchtelingen binnen te smokkelen. Meestal wordt er beroep gedaan op internen om deze misdaden te faciliteren.

Om die reden is het uitermate belangrijk om discrete, integere en betrouwbare medewerkers in de havens aan te werven.

“Op dit ogenblik dienen kandidaten slechts een bewijs van goed gedrag en zeden voor te leggen bij een sollicitatie voor een functie als havenarbeider. Een attest van goed gedrag en zeden vermeldt echter niet of betrokkene een gerechtelijk dossier of antecedenten heeft. Zo kan bijvoorbeeld iemand die gekend is in het drugsmilieu alsnog over een blanco register beschikken of iemand kan verdacht zijn in een lopend onderzoek”, vertelt Kamerlid Daphné Dumery (N-VA).

Om onnodige risico’s in huidige tijden te vermijden, opteert Dumery er dus voor de aanwervingsvoorwaarden strenger maken door het gedrag van alle sollicitanten te toetsen aan de hand van een uittreksel uit het strafregister én een moraliteitsonderzoek, waarbij de politie de werkgever kan melden als er criminele voorgaanden zijn geweest.

Het zijn immers enkelingen die de goede reputatie van de havenarbeiders naar beneden halen. Daarom is het beter dat er vooraf een degelijke screening gebeurt en dat dit vrijblijvend advies bij de werkgever terecht komt. Wie kan daar tegen zijn?

En, ja, in een ideale wereld zou dit moeten gebeuren voor iedereen die in de haven werkt en niet enkel voor de havenarbeiders. Dat wordt nog juridisch onderzocht.

Aan alle havenarbeiders die niet blindelings geloven wat in de propagandablaadjes van de vakbonden verkondigd wordt, hierbij de link naar mijn voorstel: http://www.dekamer.be/FLWB/PDF/54/2901/54K2901001.pdf

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is