Groen licht voor cash-for-cars

Door Daphné Dumery op 28 februari 2018, over deze onderwerpen: Werken, Mobiliteit
auto's op de Antwerpse Ring

Werknemers kunnen binnenkort hun bedrijfswagen inruilen voor een vergoeding. Cash-for-cars laat hen toe vrij te kiezen hoe ze naar hun werk gaan. “Elke wagen minder op de weg is een bijdrage tot de oplossing van onze mobiliteits- en luchtkwaliteitsproblemen”, vertelt Kamerlid Daphné Dumery tevreden.

De werkgever beslist

De werkgever beslist zelf of hij de mobiliteitsvergoeding invoert in zijn onderneming. Hij kan daarbij kiezen of hij het systeem toepast op de hele organisatie, op een deel daarvan of enkel voor bepaalde categorieën werknemers. Voorwaarde is dat hij al gedurende een ononderbroken periode van 36 maanden bedrijfswagens ter beschikking stelt.

Netto cash

De werknemer is eveneens vrij om te kiezen of hij zijn bedrijfswagen omruilt voor cash, op voorwaarde dat hij gedurende minstens 12 maanden over een bedrijfswagen beschikte in de voorafgaande 36 maanden. “Cash-for-cars is vrijwillig voor werknemer en werkgever. Door voor netto cash te gaan, kunnen mensen zelf kiezen wat ze doen met het geld. Dat hoeft niet per se mobiliteit te zijn”, besluit Dumery.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is